خانه / فنی و مهندسی / تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

دانلود فایل تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

عنوان فایل : تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

دسته بندی : فنی و مهندسی

مقاله ,تحقیق , ماکروویو , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

 

عنوان : تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

تعداد صفحات :6 صفحه

عکس : ندارد

شماره اسلاید : دارد

فهرست :  ندارد

دارای نکات و جزئیات

 پی دی اف pdfفرمت  :

قسمتی از متن  :

مایکروویو یا واژهٔ اشتباه رایج آن ماکروفر، گونهای اجاق است که از طریق تابش الکترومغناطیسی ریزموج، با به جنبش درآوردن

آب و دیگر مولکولهای قطبیده در غذا گرما ایجاد میکند و سبب میشود که غذا در مدت زمان کوتاهی بپزد .

فرکانس امواج مایکروویو از امواج مرئی کمتر است. پس یعنی انرژی کمتری دارد. مولکولها هم مانند بقیه اجسام فرکانس طبیعی

دارند. فرکانس طبیعی آنها، فرکانس ارتعاش کاتورهای آنهاست . این یعنی امواج )هنگامی که فرکانس آنهادر محدوده فرکانس

طبیعی مولکول باشد( میتوانند دامنه حرکت مولکولهای قطبی را بیشتر کنند و کمی به شدت نوسان مولکولها اضافه کنند. این

نوسانهای کوچک، میتوانند تبدیل به نوسانهای بزرگتر شوند. البته مولکولها پیچیدهتر از این حرفها هستند و کار کردن با

فرکانس طبیعی آنها مشکل است. با این حال امکان محاسبه فرکانس طبیعی مولکولهای دو اتمی وجود دارد که چند تا از آنها نشان

داده شدهاست .

این فرکانسها همگی در محدوده امواج فروسرخاند. امواج الکترومغناطیس، در واقع از یک جفت موج الکتریکی و مغناطیسی عمود

بر هم ساخته شدهاند. مولکول آب هم یک مولکول قطبی است. دلیل قطبی بودنش هم این است که اتم اکسیژن الکترونگاتیوی بیشتری

دارد. یعنی الکترونها را بیشتر جذب میکند و برای همین، هر مولکول آب، یک قطب مثبت و یک قطب منفی دارد. وقتی یک

مولکول قطبی در یک میدان الکتریکی قرار میگیرد، تمایل دارد که در جهت میدان سمتگیری کند. حالا اگر این میدان به صورت

۲٫۴۵ موج باشد، دائما جهت مولکول عوض میشود. فرکانس امواج اجاق مایکروویو، ۱۰۹×۲٫۴۵ گیگاهرتز ) Hz ) است. این

فرکانس به فرکانس طبیعی مولکولهای آب نزدیک است. در نتیجه مولکولهای آب در اجاق، دائما در حال تغییر جهتاند. این تغییر

جهت باعث شکسته شدن پیوند بین مولکولها میشود. در آخر انرژی موج، به انرژی گرمایی تبدیل میشود و بنابراین، آب موجود

در غذا گرم و در نتیجه غدا گرم میشود. فلزات این امواج را بازتاب میکنند. بنابراین درون اجاق مایکروویو، امواج دائما درحال

رفت و برگشت هستند و غذای درون آن را گرم میکنند. به همین دلیل، غذاهای آبکی بیشتر گرم میشوند ولی ظروف پلاستیکی و

شیشهای اصلا گرم نمیشوند )مگر اینکه توسط غذا گرم شوند(. امواج مایکروویو توسط وسیلهای به نام ( magnetron) تولید

میشود .

برای اینکه این امواج در همه جهات اطراف غذا پخش شوند، غذا معمولاً بر روی یک میز چرخان میچرخد. در مدلهای قدیمی تر

هم از یک پروانه فلزی با تیغههای مورب برای پخش کردن امواج استفاده میشد. بدون چرخاندن غذا یا پخش کردن امواج، بعضی

از نقاط غذا گرم نمیشود . چون امواج با این فرکانس، طول موجی معادل ۱۲٫۲۵ سانتیمتر تولید میکنند که اگر به شکل این موجها

نگاه کنیم، هر ۶٫۱۲۵ سانتیمتر، امواج ثابت هستند و با رفت و برگشت موج، مولکولهای این نقاط تکان نمیخورند و گرم

نمیشوند. با قرار دادن لایه یکنواختی از پنیر کف اجاق، بدون میز چرخان، میتوان این نقاط را دید .

3

تاریخچه :

اسپنسر شخصی بودکه این ایده را در سال 1945 به ثبت رساند. تکنیک های امواج میکروویو در اصل برای ملزومات نظامی

توسعه پیدا کرد. هدف از طراحی و ساخت میکروویو رادار، ناوبری، و ارتباطات در طول جنگ جهانی دوم بود. پس از جنگ،

وپس از گذشت مدتی از زمان صلح استفاده از میکروویو توسعه پیدا کرد، و تولیدسیستم های مایکروویو را همچون اجاق های

مایکروویو خانگی و تجاری در برگرفت. از سال 1991 ، در آمریکای شمالی حرارت میکروویو بعنوان یک وسیله محبوب در خانه

ها بشمار می رود

.

مقدمه :

در فرایند با روش میکروویو انرژی مربوطه به صورت تابش الکترومغناطیسی در فرکانس های میکروویو بر روی ماده متمرکز

میگردد وپس از جذب شدن توسط اجزاء خاصی در ماده حرارت تولید میشود. نظر به اینکه فرکانس های مربوط به میکروویو در

نزدیکی فرکانس های رادیویی ورادار قرار دارند این فرکانس ها میتوانند در امور ارتباطات مشکل ایجاد کنند از این جهت طبق

مقررات و توافق های بین المللی فرکانس های خاصی از میکروویو انتخاب و تعیین شده اند که باید از آنها استفاده شود. در مورد

مواد غذایی فرکانس های تصویب شده 915 و 2450 مگا هرتز دارای بیشترین کاربرد می باشند__

 


 

کد فایل : 2077262

مقاله ,تحقیق , ماکروویو , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

جهت دانلود تحقیق و مقاله درباره ماکروویو کلیک کنید

تحقیق و مقاله درباره ماکروویو

 

مشخصات تحقیق و مقاله درباره ماکروویو  با کد فایل 2077262  در دسته بندی فنی و مهندسی  با برچسب های فایل مقاله ,تحقیق , ماکروویو , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی  قابل دانلود از طریق ( دریافت فایل ) می باشد .