خانه / فنی و مهندسی / تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

دانلود فایل تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

عنوان فایل : تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

دسته بندی : فنی و مهندسی

مقاله ,تحقیق , پروبیوتیک ها , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

 

عنوان : تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

تعداد صفحات :7 صفحه

عکس : دارد

شماره اسلاید : دارد

فهرست :  ندارد

دارای نکات و جزئیات

 پی دی اف pdfفرمت  :

قسمتی از متن  :

میکروبهای کوچک، درمانگرانی بزرگ

باکتری ها سالیان دراز به عنوان دشمنان انسان شناخته می شدند، از این رو ابتدا تصور می شد که باید با تمام آن ها مبارزه کرد، اما

امروزه می دانیم در ساخت داروها، هورمون ها، واکسن ها، آنزیم ها واز میکروارگانیسم ها به عنوان یک جزء اصلی در فرآیند

تولید استفاده می شود .

در این میان باکترهای پروبیوتیک با توانایی تغییر فلور میکروبی روده نقش مهمی به عنوان باکتری های مفید در بدن ایفا می کنند.

انسان از هزاران سال قبل پس از این که با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده کرد، این مطلب را دریافت که می تواند با

تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل کند که اکنون شیرهای تخمیری نامیده می شوند .

در حقیقت استفاده از میکروارگانیسم های مفید برای تولید مواد غذایی، از قرن ها پیش آغاز شد، بدون این که از نقش و حضور آن

ها اطلاعی در دست باشد، علت اختراع شیرهای تخمیری توسط اجداد ما قابلیت نگهداری بیشتر آن ها در مقایسه با شیر، طعم اسیدی

ملایم و دلپذیر و وجود اثرات مفید آن بر سلامتی است. از انواع شیرهای تخمیری می توان به ماست، پنیر،کفیر و کومیس و

اشاره کرد. در این بین ماست های پروبیوتیک، جایگاه ویژهای در تغذیه و سلامت انسان پیدا کرده است .

در سال های اخیر تحقیقات زیادی در اروپا و سپس در آمریکا بر روی پروبیوتیک ها و نقش آن ها در سلامتی انسان انجام شده

است. نتایج این تحقیقات نشان دهنده اثرات مثبت غذاهای پروبیوتیک و یا مکمل های پروبیوتیک در سلامتی انسان است. برمبنای این

پژوهش ها، کارخانجات تولید لبنیات اقدام به اضافه کردن باکتری های پروبیوتیک به برخی از مواد لبنی کردند از جمله کارخانجات

پیشگام در زمینه تولید این محصولات کارخانه Danone در اروپا است که وقتی شیر تخمیر شده با باکتری لاکتوباسیل و همچنین

ماست پروبیوتیک را تولید کرد مورد استقبال فراوان مصرف کنندگان قرار گرفت .

با توجه به نتایج حاصله از تحقیقات انجام شده در آینده ممکن است شاهد استفاده از پروبیوتیک ها در تولید سبزیجات ، گوشت های

تخمیر شده نیز باشیم .

3

تعریف پروبیوتیک

کلمه پروبیوتیک از یک بخش لاتینپروو یک بخش یونانیبایوستشکیل شده است. معنای واژه پروبیوتیکبرای زندگی

است. سازمان بهداشت جهانی ] ۱ [ در سال ۲۰۰۱ پروبیوتیک را اینگونه تعریف کرد : پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای

هستند که مصرف میزان کافی از آنها اثرات سلامتیبخشی را در میزبان ایجاد میکند. در واقع پروبیوتیکها میکروبهایی را شامل

میشوند که به فرآیند گوارش در روده انسان کمک کرده و همچنین ترکیبات مفیدی چون ویتامین ( به خصوص K و B) یا آنتیاکسیدان

را تولید میکنند .

محصولات حاوی این نوع باکتریها شامل لبنیات و میوهها هستند. برخی از باکتریهای پروبیوتیکی که در محصولاتی مانند ماست

)فرآورده پروبیوتیک بالقوه( وجود دارند، باعث افزایش جذب کلیسم، آهن، مس، روی ودر روده میشوند. باکتریهای

پروبیوتیک باید این قابلیت را داشته باشند که حین تولید و نگهداری محصول و انتقال از معده به روده به رشد و بقای خود ادامه دهند

و در واقع سالم بمانند زیرا عملکرد و تاثیرگذاری آنها به زنده ماندن آنها در دستگاه گوارش بستگی دارد .

میزان میکروارگانیسمهای موجود در روده ۱۰ برابر کل سلولهای بدن انسان است که بخش عمده آن را باکتریها تشکیل میدهند.

این باکتریها میتوانند مفید، مضر و یا خنثی باشند. لازم به ذکر است که در افراد سالم میزان باکتریهای مفید نسبت به باکتریهای

دیگر بیشتر است. با مصرف پروبیوتیکها، رشد باکتریهای مفید بهبود مییابد .

مخترع پروبیوتیک :

هزاران سال است که برای بهبود سلامت انسان و حیوان از میکروبهای زنده در مواد غذایی استفاده میشود. الی مچنیکوف برای

اولین بار در سال ۱۹۰۷ بیان کرد که با توجه به وابسته بودن میکروبهای موجود در روده به مواد غذایی دریافتی، میتوان جمعیت

و نوع میکروبهای موجود در بدن انسان را تغییر داد و در واقع پیشنهاد داد که میتوان محیط روده را با میکروبهای سودمند غنی

کرد .__


 

کد فایل : 2077496

مقاله ,تحقیق , پروبیوتیک ها , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

جهت دانلود تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها کلیک کنید

تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها

 

مشخصات تحقیق و مقاله درباره پروبیوتیک ها  با کد فایل 2077496  در دسته بندی فنی و مهندسی  با برچسب های فایل مقاله ,تحقیق , پروبیوتیک ها , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی  قابل دانلود از طریق ( دریافت فایل ) می باشد .