خانه / فنی و مهندسی / تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

دانلود فایل تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

عنوان فایل : تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

دسته بندی : فنی و مهندسی

مقاله ,تحقیق , عدم تحمل لاکتوز , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

 

عنوان : تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

تعداد صفحات :5 صفحه

عکس : ندارد

شماره اسلاید : دارد

فهرست :  ندارد

دارای نکات و جزئیات

 پی دی اف pdfفرمت  :

قسمتی از متن  :

عدم تحمل لاكتوز يك ناتواني در هيدروليز قند شير )لاكتوز( محسوب مي شود كه عمدتا در اثر كمبود آنزيم لاكتاز اتفاق مي افتد. عدم

تحمل لاكتوز تحت تأثير سن و عوامل ژنتيكي مي باشد و با افزايش سن افزايش میيابد. عدم تحمل لاکتوز به سه دسته ی عدم تحمل

لاكتوز اوليه، عدم تحمل لاکتوز ثانويه و کمبود ذاتی آنزيم لاکتاز تقسيم می شود. علائم باليني آن شامل دردهاي شكمي، انقباض

عضلات شكم، نفخ شكم و باد شكم مي باشد. عدم تحمل لاکتوز با آلرژی ناشی از شير متفاوت است. اين ناتواني در هيدروليز قند شير

بوسيله ي تستهاي مختلف نظير تست عدم تحمل لاكتوز، تست تنفس هيدروژن، تست اسيديته ادرار و غيره، در افراد مختلف

شناسايي مي شود. بطور کلی لاکتوز در دو دسته فراورده های لبنی و فراورده های غير لبنی حضور دارد. امروزه به افراد مبتلا به

اين بيماري توصيه مي گردد كه از مصرف شير و فراورده هاي لبني حاوي درصد بالاي لاكتوز پرهيز كنند و در مقابل از فراورده

هاي لبني نظير ماست كه حاوي مقدار بسيار جزئي لاكتوز مي باشد استفاده كنند. اين افراد همچنين مي توانند از محصولات لاكتوز

زدايي شده بوسيله ي آنزيم، قرص هاي مكمل لاكتوز، مواد غذايي غني شده با كلسيم و ويتامين ها و ساير محصولات جايگزين

استفاده كنند .

مقدمه

درحالی که كربوهيدرات ها قسمت مهمي از رژيم غذايي ما را تشكيل مي دهند، لاكتوز فقط ۱۰ % كربوهيدرات رژيم غذايي بالغين را

تشكيل مي دهد] ۱[. عدم تحمل لاكتوز يك عدم توانايي در متابوليسم لاكتوز، قندي كه در شير و ديگر فراورده هاي لبني يافت مي

شود، مي باشد] ۱،۲،۳ و ۴ [. لاکتاز، آنزيمی است که در بدن ما فقط در روده ی کوچک توليد می شود و وجود اين آنزيم در بدن جهت

هضم لاکتوز ضروری می باشد. مردمی که لاکتاز کافی توليد نمی کنند، دچار کمبود لاکتاز بوده و قادر به هضم لاکتوز نيستند] ].۵

تاریخچه

عدم تحمل لاكتوز به همراه اسهال مزمن در اطفال شيرخوار اولين بار توسط دوراند در ۱۹۵۸ توصيف شد و در همان سال هولزل و

همكاران سوء جذب لاكتوز را علت اسهال بيماران دانستند و استفاده از تست تحمل لاكتوز در سوء جذب موقت دي ساكاريدها در

زمان اسهال اطفال شيرخوار در سال ۱۹۶۲ نشان داده شد. درسال ۱۹۶۳ اولين مشاهده سوء جذب لاكتوز در بالغين شرح داده

شد] ۱ و ]. ۶

علت

اگر لاکتاز کافی جهت هضم لاکتوز موجود در غذا وجود نداشته باشد، لاکتوز در روده باقی مانده و منجر به نگهداری آب توسط

روده ی کوچک می گردد. در نتيجه معمولاً ۳۰ دقيقه پس از خوردن غذای حاوی لاکتوز، فرد ممکن است نفخ و دردهای شکمی را

تجربه کند] ]. ۵ دي ساكاريدها قادر به جذب و عبور از ديواره ي روده كوچك به داخل جريان خون نمي باشند، در نتيجه در غياب

لاكتاز، لاكتوز موجود در غذای مصرف شده، دست نخورده باقي مانده و وارد روده ي بزرگ مي شود. فعاليت باكتري هاي روده اي

سريعا باعث متابوليسم لاكتوز شده و در نتيجه ي تخمير مقدار فراواني گاز توليد مي شود )مخلوطي از هيدروژن، دي اكسيد كربن و

متان(. در اين صورت، يك سري دردهاي شكمي را كه شامل انقباض عضلات شكم، نفخ شكم مي باشد حاصل مي كند] ].۱

3

علائم

علائم باليني اساسي شامل حالت تهوع، انقباض عضلات، نفخ، اسهال و باد شكم بستگي به وسعت و شدت عدم تحمل لاكتوز

دارد] ۵ و ].۱،۲،۳،۴

عدم تحمل لاکتوز به سه دسته ی زیر تقسیم بندی می شود

)۱ عدم تحمل لاكتوز اوليهزماني اتفاق مي افتد كه يك نوزاد در جوامعي كه مصرف فراورده هاي لبني در آن ها شايع نيست از

شير مادر گرفته شود. اين حالت در بسياري از جوامع آسيايي و آفريقايي رخ مي دهد] ].۱

) ۲ عدم تحمل لاكتوز ثانويهناشي از بيماري هاي روده اي است كه توسط انگل هاي روده اي، بيماري سيلياك، جراحی يا تابش

تشعشعات مي باشد. زمانی که آسيب سلول های روده بهبود يافت، اين سلول ها توانايی توليد لاکتاز را مجدداً باز می يابند. در

مواردی توليد آنزيم لاكتاز ممكن است كه بصورت دائمي قطع شود] ۱ و ].۵

) ۳ كمبود ذاتي آنزيم لاكتازيك اختلال ژنتيكي كه از توليد آنزيماتيكي لاكتاز جلوگيري مي كند و در شيرخواران در بدو تولد

تشخيص داده مي شود] ۱ [. اين نوع عدم تحمل لاکتوز به ندرت مشاهده می شود] ].۵ تعداد زيادي از افرادی كه مشكلاتي را در ارتباط

با مصرف لاكتوز گزارش كرده اند دچار عدم تحمل لاكتوز نيستند] ۱[. عدم تحمل لاکتوز تحت تأثير سن و عوامل ژنتيکی می باشد و

با افزايش سن افزايش مي يابد] ]__


 

کد فایل : 2077664

مقاله ,تحقیق , عدم تحمل لاکتوز , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

جهت دانلود تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز کلیک کنید

تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز

 

مشخصات تحقیق و مقاله درباره بیماری عدم تحمل لاکتوز  با کد فایل 2077664  در دسته بندی فنی و مهندسی  با برچسب های فایل مقاله ,تحقیق , عدم تحمل لاکتوز , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی  قابل دانلود از طریق ( دریافت فایل ) می باشد .