خانه / فنی و مهندسی / تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

دانلود فایل تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

عنوان فایل : تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

دسته بندی : فنی و مهندسی

مقاله ,تحقیق , نگهداری مواد غذایی با تشعشع , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

 

عنوان : تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

تعداد صفحات :7 صفحه

عکس : ندارد

شماره اسلاید : دارد

فهرست :  ندارد

دارای نکات و جزئیات

 پی دی اف pdfفرمت  :

قسمتی از متن  :

در تحقیقاتی که درمورد روشهای جدید نگهداری مواد غذایی صورت گرفته است، محققان توجه خاصی به امکان استفاده از اشعه

هایی با فرکانس های مختلف )از جریان الکتریکی با فرکانس پایین تا تشعشعات گاما با فرکانس بالا( داشته اند. بیشتر این تحقیقات

درمورد اشعه ماوارءبنفش ،تشعشعات یونیزه وگرم کردن با مایکروویو بوده است .

معمولا طیف کامل نور را به دو گروه تقسیم می کنند که هر کدام دریک طرف نور مرئی قرار می گیرند. یک دسته شامل امواج

رادیویی تا اشعه مادون قرمز است که فرکانس پایین، طول موج بلند و انرژی کوانتو می کمی دارند .

این تشعشعات با گرم کردن ماده غذایی ،میکروارگانیسم ها را ازبین می برند. دسته دوم شامل اشعه هایی است که فرکانس بالا طول

موج کوتاه وانرژی کوانتومی زیادی دارند وبدون گرم کردن ماده غذایی سبب تخریب میکروارگانیسم ها بدون استفاده از حرارتهای

بالا تحت عنوان استریلیزاسیون سرد معروف است .

تشعشعات مورد استفاده در صنایع غذایی ( دارای طول موج کوتاه( به دو گروه تقسیم می شوند. دسته اول شامل تشعشعاتی با

فرکانس پایین تر وانرژی کمتر است مانند بخش ماوراء بنفش طیف که مقدار انرژی آن به اندازه ای است که فقط می تواند ملکول ها

را تحریک کند. این ناحیه طیف در صنایع غذایی استفاده شده و با عنوان اشعه ماوراء بنفش نامیده می شود .

دسته دوم تشعشعاتی با فرکانس های بالاتر هستند که مقدار انرژی زیادی دارند و قادراند ملکولها را به یونها تجزیه نمایند و از این

رو تشعشعات یونیزه نامیده می شوند .

اشعه ماوارء بنفش

درمیان تشعشعات الکترومغناطیسی مختلف اشعه ماوراء بنفش کاربرد گسترده ای در صنایع غذایی پیدا کرده است. تشعشعاتی با طول

موجهای نزدیک 260 نانومتر به شدت توسط پورین ها وپریمیدین ها جذب می شوند ومیکروبها را ازبین می برند. تشعشعات ماوراء

بنفش با طول موج حدود 200 نانومتر به شدت توسط اکسیژن جذب شده وتولید ازن می کنند که بر میکروارگانیسم ها مؤثر است .

لامپ های میکروب کش

متداولترین منبع تولید اشعه ماوراء بنفش درصنایع غذایی لامپ های بخار کوارتزجیوه یا لامپ های جیوه کم فشار است که اشعه

ای با طول موج 254 نانومتر ساطع می کنند. تشعشعات این لامپها شامل اشعه های ناحیه مرئی وناحیه اریتمیک است که تشعشعات

ناحیه اریتمیک سبب سوزش پوست وغشاهای مخاطی می شوند. این لامپ ها در اندازه ،شکل و قدرت های مختلف در دسترس اند.

انواع جدیدتر مقدار کمی هم ازن ایجاد می کنند .

عوامل مؤثر بر کارایی اشعه ماوراء بنفش

باید توجه نمود که اشعه ماوراء بنفش در صورتی مؤثر است که به صورت مستقیم ویا به کمک منعکس کننده های خاصی تابیده شود

وحتی درصورت استفاده از منعکس کننده ها ، اثر آن کمتر خواهد شد .

3

عوامل مؤثر بر کارایی اشعه ماوراء بنفش عبارت انداز :

1- زمان : هر چه زمان تابش اشعه طولانی تر باشد اثر اشعه بیشتر خواهد بود .

2- شدت : اشعه ای که به یک ماده غذایی می رسد به قدرت لامپ فاصله لامپ تا ماده غذایی نوع ومقدار دخالت مواد موجود

درمسیر اشعه وابسته است. مشخص است که با افزایش قدرت لامپ ، شدت اشعه افزایش خواهد یافت . معمولا شدت برحسب

میکرووات در سانتی متر مربع اندازه گیری می شود. مقدار یا دوز اشعه با فاصله شیء از لامپ نسبت معکوس دارد و معمولا در

صنعت از فاصله های کم استفاده می شود .

به عنوان مثال لامپی که درفاصله پنج اینچی ماده غذایی قرار می گیرد نسبت فاصله حدود دوازده اینچی است . گرد غبار موجود

درهوا یا درلامپ وهمچنین رطوبت هوا کارایی اشعه را کاهش می دهند. در رطوبت های کمتر از شصت درصد تاثیر کمتری دارند .

3- نفوذ: ماهیت جسم یا ماده ای که درمعرض اشعه قرار می گیرد اثر مهمی درکارایی فرآیند دارد. میزان نفوذ اشعه به هنگام عبور

از آب زلال کاهش می یابد وبدین ترتیب یک اثر محافظت کنندگی برمیکروارگانیسم ها ایجاد می شود. نمکهای معدنی حل شده )به

ویژه آهن( و کدر بودن آب ،میزان کارایی اشعه را به مقدار زیادی کاهش می دهند. حتی یک لایه نازک چربی یا گریس از نفوذ

اشعه جلوگیری می کند .

اشعه قدرت نفوذ دراشیاء کدر وغیر شفاف را ندارند. بنابراین دربیشتر موارد اشعه فقط برسطح خارجی مواد غذایی که درمعرض

مستقیم لامپ قرار گرفته اند اثر می گذارد وبه میکرواگانیسم های داخل ماده غذایی نمی رسد. ولی با این وجود لامپها تعدادی از

میکروارگانیسم های زنده موجود درهوای اطراف ماده غذایی راهم از بین می برند .

اثرات اشعه ماوراء بنفش برانسان وحیوانات

نگاه کردن مستقیم به مدت چند ثانیه به لامپهای ماوراء بنفش سبب سوزش چشم می شود وچنانچه به مدت بیشتری

درمعرض آن قرار بگیریم اریتما ) تورم س


 

کد فایل : 2077744

مقاله ,تحقیق , نگهداری مواد غذایی با تشعشع , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

جهت دانلود تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع کلیک کنید

تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع

 

مشخصات تحقیق و مقاله درباره نگهداری مواد غذایی با تشعشع  با کد فایل 2077744  در دسته بندی فنی و مهندسی  با برچسب های فایل مقاله ,تحقیق , نگهداری مواد غذایی با تشعشع , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی  قابل دانلود از طریق ( دریافت فایل ) می باشد .