خانه / فنی و مهندسی / تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

دانلود فایل تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

عنوان فایل : تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

دسته بندی : فنی و مهندسی

مقاله ,تحقیق , غنی سازی مواد غذایی , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

 

عنوان : تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

تعداد صفحات :5 صفحه

عکس : ندارد

شماره اسلاید : دارد

فهرست :  ندارد

دارای نکات و جزئیات

 پی دی اف pdfفرمت  :

قسمتی از متن  :

با تغییر شیوه زندگی و گرایش روزافزون مردم به سمت غذاهای فرآوری شده و همچنین عدم رعایت تنوع در استفاده از گروههای

مختلف مواد غذایی، نگرانی ها در مورد بروز بیماری های ناشی از کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در حال افزایش می باشد.درصد

چشمگیری از جمعیت جهان از کمبود ویتامین ها و مواد معدنی که معمولاً ریزمغذی ها نامیده می شوند رنج می برند. کمبود

ریزمغذی های ضروری باعث ناتوانایی های یادگیری، عقب ماندگی ذهنی، بازده پایین کاری، نابینایی و مرگ زودرس می گردد.

ویتامین A ، آهن و ید، سه ریزمغذی مهم هستند .

تاریخچه غنی سازی در جهان :

غنی سازی روش جدیدی برای پیشگیری از کمبود مواد مغذی نیست و بیش از صد سال است که از این روش برای پیشگیری و

کنترل عوارض کمبود برخی از ریز مغذی ها استفاده می شود به عنوان مثال افزودن ید به نمک سفره برای پیشگیری و درمان

گواتر از سال 1831 آغاز شده است. در آمریکا از سال 1938 جهت رفع کمبود نیاسین این ویتامین به نان اضافه گردید. همچنین

غنی سازی شکر با ویتامین A در گواتمالا سبب گردید درصد کودکانی که سطح رتینول پلاسمای آنان از میکروگرم در 100 میلی

لیتر کمتر بود طی دو سال به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. تجارب کانادا در غنی سازی قابل توجه است.- در سال 1944 غنی

سازی آرد با ویتامین های B1 و B2 – در فیلیپین غنی سازی برنج با ویتامین B1 در منطقه ای بنام بتن Beton از سال 1947 آغاز

شد و مطالعه انجام شده دو سال پس از اجرای طرح نشان داد که مرگ و میر ناشی از بیماری بری بری از 24000 نفر در سال

1947 به صفر رسیده است .

نمونه ای دیگر از موفقیت اجرای برنامه غنی سازی را می توان در کشور ونزوئلا مشاهده نمود کشور ونزوئلا در سال 1993

تصمیم گرفت که تمام آرد گندم و ذرت مصرفی را با آهن غنی سازد. پس از گذشت یکسال بررسی کودکان سنین مدرسه نشان داد که

کم خونی در آنها در حد قابل توجهی کاهش یافته است .

غنی سازی آرد گندم از حدود 60 سال پیش در کشورهای آمریکا و انگلیس اجرا و ریز مغذی هایی مانند آهنکلسیم و ویتامین های

گروه B به آرد اضافه شده است از سال 1996 کشورهای مختلف اسید فولیک را نیز به آرد گندم اضافه کردند ، دلیل این کار تاثیر

اسید فولیک بر کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی NTD:Neural Tube Defect کاهش شیوع هموسیستئن بالاکه ریسک

فاکتور سکته قلبی استکاهش شیوع سرطان ها و آلزایمر می باشد که طی مطالعات متعددی به اثبات رسیده است در کشور آمریکا

غنی سازی آرد با اسید فولیک که از سال 1996 شروع شد منجر به کاهش شیوع نقایص مادر زادی لوله عصبی تا 19 % گردید و

در کشور کانادا طی سالهای 1995 تا 2001 که اسید فولیک به آرد اضافه شده است نقایص مادرزادی لوله عصبی تا 50 درصد

کاهش یافته است. تا سال 1974 بر اساس گزارشات موجود در حداقل 11 کشور جهان غنی سازی آرد گندم با آهن اجباری بوده و در

8 کشور دیگر به صورت اختیاری اجرا شده است .

غنی سازی عبارتست از افزودن یک یا چند ماده مغذی به غذای مصرفی متداول. هدف اصلی غنی سازی ، رساندن یک یا چند ماده

مغذی به طور دائم و به میزان معین به افراد جامعه ای است که در معرض کمبود این مواد قرار دارند. باید خاطر نشان نمود نقش

عمده غنی سازی ماده غذایی با ریزمغذی ها ، پیشگیری از کمبود آنها و نتیجه اجتناب از بروز عوارضی است که به زیان های

بهداشتی ، اجتماعی و اقتصادی می انجامد .

3

در ادبیات غنی سازی ، واژه های دیگری مانند Enrichment و Resstoration وجود دارند که شرح داده می شوند .

Resstoration ، بازسازی یا کامل سازی : عبارتست از افزودن مواد مغذی که در جریان فرآوری یا پروسه صنعتی تولید غذا از

دست می رود در این روش میزان ماده مغذی افزوده شده به اندازه ای است که محصول نهایی ، حاوی آن مقدار مغذی شود که از

ابتدا داشته است .

برای مثال ، اگر در جریان آبگیری پرتغال و بسته بندی آن در پایان خط ، ده درصد ویتامین C از دست برود ، اگر تنها همان ده

درصد ویتامین C به طور مصنوعی به آن افزوده شود ، این محصول بازسازی یا Restore شده است .

غنی سازی غذا را میتوان برای مقاصد زیر به خدمت گرفت :

1- اصلاح کمبودهای مواد مغذی رژیم غذایی

2- باز گرداندن مواد غذایی که در ابتدا در مقادیر چشمگیر وجود داشته اند ولی در اثر فرآوری غذا و تولید در کارخانه از دست رفته

اند .

3- افزایش دادن کیفیت تغذیه ای فرآورده های غذایی تولید شده که به عنوان منبع تغذیه ای بکار میرود مثل غذاهای آماده کمکی برای

کودکان در دوران تغذیه تکمیلی .

4- کسب اطمینان از توازن تغذیه ای فرآورده های غذایی تولید شده که جایگزین سایر غذاها می شوند مانند مارگارین های غنی شده

که به عنوان جایگزینی برای کره استفاده می شوند__


 

کد فایل : 2077747

مقاله ,تحقیق , غنی سازی مواد غذایی , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی

جهت دانلود تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی کلیک کنید

تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی

 

مشخصات تحقیق و مقاله درباره غنی سازی مواد غذایی  با کد فایل 2077747  در دسته بندی فنی و مهندسی  با برچسب های فایل مقاله ,تحقیق , غنی سازی مواد غذایی , صنایع غذایی , دانش آموزی , دانشجویی  قابل دانلود از طریق ( دریافت فایل ) می باشد .